Lekka przymiarka do zbliżających się świąt.Jajka z łososiem, rzeżuchą i rungią.Smak podkręca sos czosnkowy i odrobina majonezu.Smaczna i szybka propozycja na świąteczne ale nie tylko śniadanie.
Składniki:
5 jajek ugotowanych na twardo
1 puszka łososia w sosie własnym
2 łyżki posiekanej rungii
1 garść rzeżuchy
1 saszetka majonezu dekoracyjnego ( 10 g )
1 sos czosnkowy ( 25 g )
sól do smaku
pieprz do smaku
Jajka faszerowane łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowane jajka obrać, przekroić wzdłuż na połówki i wyjąć żółtka.
Łososia odsączyć z zalewy na sitku.
Do miseczki wrzucić żółtka, dodać łososia i resztę składników i wszystko połączyć w pastę.
Tak przygotowanym nadzieniem napełnić białka i ułożyć gotowe jajka na talerzu.
Podawać z pieczywem.
Komentarze