Jajka faszerowane z łososiem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Propozycja na imprezę oraz na Wielkanoc

  • 20 min

Składniki:

  • * 10 jajek
    * serek biały 200 g ( np. President)
    * pęczek koperku
    * łosoś wędzony (ok. Pół warkocza wędzonego)
    * 3 łyżki soku z cytryny
    * sól, pieprz
    * pieprz cytrynowy

Jajka faszerowane z łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja gotujemy. Następnie kroimy na połówki wyjmując żółtka do osobnej miseczki.
    Żółtka rozdrabniamy widelcem, dodajemy serek, drobno posiekany koperek oraz łososia. Wszystko mieszamy z cytryną i przyprawami.

    Gotowy farsz nakładamy na jajka zaczynając od wglębienia po żółtku.

Komentarze

Podobne przepisy