Jajka faszerowane łososiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jajka faszerowane łososiem, serkiem śmietankowym, koperkiem - pyszna i łatwa przekąska.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka,

    50 g wędzonego łososia,

    duża łyżka serka kanapkowego śmietankowego,

    łyżka posiekanego koperku

    sól, pieprz

    oliwki do dekoracji

Jajka faszerowane łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na pół, wyjmujemy żółta.

    Łososia siekamy bardzo drobno, dodajemy do żółtka wraz z serkiem, koperkiem, szczyptą soli oraz pieprzu. Mieszamy.

    Farsz nakładamy do białek jajek, dekorujemy kawałkami oliwek, koperku, łososia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy