Jajka faszerowane pastą z awokado

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne faszerowane jajka idealne nie tylko od święta.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 jaj ugotowanych na twardo
    pół awokado hass
    natka pietruszki
    koperek
    sól
    pieprz
    łyżeczka musztardy francuskiej
    opcjonalnie sok z cytryny do smaku

    przybranie:
    natka pietruszki
    koperek
    pestki granatu

Jajka faszerowane pastą z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka kroimy na pół, żółtka wyjmujemy. W misce miksujemy blenderem żółtka, miąższ awokado i posiekane zioła. Farsz doprawiamy do smaku solą, pieprzem, musztardą oraz sokiem z cytryny.
    Farsz przekładamy do szprycy/rękawa i nadziewamy połówki jajek. Jajka wykańczamy posypując pestkami granatu oraz natką pietruszki i koperkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy