Jajka faszerowane szynką i serem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Idealne na śniadanie, kolację lub przekąskę na imprezę. Na dodatek szybkie w przyrządzeniu.

  • 20 min

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo
    4 duże plastry szynki
    kawałek żółtego sera
    łyżka majonezu
    sól, pieprz
    pół małej łyżeczki musztardy

Jajka faszerowane szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szynkę kroimy w bardzo małe paseczki . Ser trzemy na tarce o drobnych oczkach. Jajka kroimy wzdłuż na pół, wyciągamy żółtka i dodajemy do szynki z serem. Zagniatamy widelcem, łączymy z musztardą i majonezem. Przyprawiamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy