Jajka faszerowane w skorupkach

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Średni

Ładnie wyglądają i jeszcze lepiej smakują.

  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 6 jajek
    100 gram białej kiełbasy
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka chrzanu
    Koperek
    Sól
    Pieprz
    Bułka tarta
    Olej.

Jajka faszerowane w skorupkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowałam na twardo wystudziłam, ostrym nożem rozcięłam wszystkie jajka w skorupkach na połowę.
  • 2. Delikatnie wydrążyłam zawartość jajek tak aby nie naruszyć skorupki.
    Białka, żółtka i białą kiełbasę pokrojoną w drobną kostkę.
    Do jajek i kiełbasy dodałam majonez, chrzan, koperek dokładnie wszystko wymieszałam i doprawiłam pieprzem i solą.
  • 3. Nałożyłam farsz do skorupek jajek panierowana w bułce tartej tylko od strony farszu usmażyłam na rozgrzanym oleju aby nabrały złotego koloru.

Porady

Do farszu można dodać pieczarki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy