Jajka smażone w skorupkach

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczny i prosty sposób na podanie jajek na ciepło. Smacznego i lekko chrupiące. Nie tylko na Wielkanoc! Świetnie nadają się również na kolację w normalne dni

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -8 jaj
    -pęczek szczypiorku albo koperku
    -4 łyżki masła
    -bułka tarta
    -sól, pieprz

Jajka smażone w skorupkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Ostrym nożem przekroić je delikatnie na pół, uważając by skorupki nie popekały. Białka i żółtka przełożyć do miski, rozgnieść lub rozdrobnić.
    Szczypiorek lub koperek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Dodać do jajek razem z dwoma łyżkami miękkiego masła. Doprawić solą i pieprzem. Całość dokładnie wymieszać.
    Tak powstałą masą napełnić połówki skorupek. Wierzch "zapanierować" bułką tartą. Smażyć na roztopionym maśle. Podawać na ciepło.

Komentarze

Podobne przepisy