Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami rzodkiewki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Proste w przygotowaniu, a zarazem smaczne jajka z farszem z wędzonego łososia i kiełków rzodkiewki.

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    50 gram filetu z łososia wędzonego na gorąco
    1 garść kiełków rzodkiewki
    1 łyżeczka majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1/3 łyżeczki chrzanu
    6 kaparów
    pieprz kolorowy

Jajka faszerowane wędzonym łososiem i kiełkami rzodkiewki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, a gdy przestygną, obieramy i kroimy na połówki. Delikatnie wyjmujemy żółtka. Wrzucamy je do miseczki i rozgniatamy widelcem. Dodajemy pokrojonego na małe kawałki łososia oraz kiełki rzodkiewki. Przyprawiamy dużą ilością pieprzu. Dodajemy majonez, jogurt naturalny i chrzan. Dokładnie mieszamy i nakładamy farsz do jajek. Na wierzchu układamy kapary.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy