Jajka faszerowane z łososiem wędzonym

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Proste, kilkuskładnikowe wypełnienie świetnie pasuje do przystawki na zimno, nie tylko na świątecznym stole.

  • 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -5 jaj
    -100 g łososia wędzonego
    -kilka gałązek szczypioru
    -1 czubata łyżka majonezu
    -sól, pieprz

Jajka faszerowane z łososiem wędzonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Przekroić na połówki. Delikatnie wyjąć żółtka i przełożyć do miseczki.
    Łososia i szczypior drobno pokroić i wymieszać z żółtkami. Dodać majonez, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać.
    Farszem wypełnić połówki jaj. Podawać na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy