Jajka po hiszpańsku

0 (0 ocen)

  • 20 min

A może takie śniadanie ?

  • 20 min

Składniki:

  • 20 dag zielonej fasolki szparagowej
    duża czerwona papryka
    20 dag kiełbasy chorizo
    2 pomidory
    cebula
    2 ząbki czosnku
    4 jajka
    7 łyżek oliwy
    ostra papryka
    sól
    biały pieprz

Jajka po hiszpańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka po hiszpańsku 1. Fasolkę oczyściłem i obgotowałem ok. 5 minut we wrzątku. Osączyłem.
    Na oleju przesmażyłem posiekaną cebulę i pokrojoną w paseczki paprykę. Dodałem czosnek i fasolkę , pokrojoną w plasterki kiełbasę. Smażyłem wszystko razem 5 minut , cały czas mieszając. Dodałem obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory.
    Doprawiłem całość solą , pieprzem i ostrą papryką.
    Tak przygotowane warzywa przełożyłem do wcześniej podgrzanego naczynia żaroodpornego. W warzywach zrobiłem wgłębienia , wbiłem jajka. Naczynie wstawiłem do piekarnika i zapiekałem , aż jajka się ścięły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy