Jajka smażone

0 (0 ocen)

  • 30 min

Doskonała i szybka przekąska,która znika ze stołu w mgnieniu oka i jest podstawą każdej imprezy!

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    musztarda
    majonez
    ketchup
    sól,pieprz
    oregano
    olej do smażenia
    bułka tarta
    jajko do panierki

Jajka smażone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obieramy i kroimy w połówki.Żółtka wyjmujemy.Białka obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.Smażymy na oleju,odsączamy z tłuszczu.Usmażone białka układamy na półmisku.Żółtka rozgniatamy z majonezem,ketchupem,musztardą i przyprawami według uznania.Białka wypełniamy tak przygotowanym farszem i dekorujemy mieloną papryką.

Porady

Najlepiej smakują świeże.Mogą posłużyć jako Wielkanocne danie

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy