Jajka z farszem paprykowym

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Przygotowałam dzisiaj na śniadanie pysznie nadziane jajka.
Farsz przygotowany z papryki, ugotowanych żółtek, przypraw oraz majonezu.

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka 5 szt,
    papryka czerwona 1/2 szt,
    papryka żółta 1/2 szt,
    ser żółty start 1,5 łyżki
    sól i pieprz do smaku,
    majonez 3 łyżki,

Jajka z farszem paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka z farszem paprykowym 1. Jajka ugotować na twardo, obrać przekroić na pół i wyjąć żółtka. Papryki po umyciu i oczyszczeniu z gniazd nasiennych drobniutko pokroić. Ser żółty zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Farsz:
    Żółtka rozgnieść widelcem, dokładnie wymieszać z przygotowaną papryką, ze startym żółtym serem oraz majonezem. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
    Tak przygotowanym farszem napełnić białka jajek.
    Udekorować paseczkami papryki oraz zieloną pietruszką.

Komentarze

Podobne przepisy