Jajka z guacamole i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Dziś kolejna odsłona na wielkanocne jajka.
Tym razem z salsą guacamole i szczypiorkiem.
Szybko, prosto i smacznie

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
    4 łyżki posiekanego szczypiorku
    5 łyżek salsy guacamole
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Jajka z guacamole i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane jajka przekroić na połówki i wydrążyć żółtka.
    Umieścić je w miseczce, dodać salsę guacamole oraz szczypiorek i sól z pieprzem do smaku.
    Dokładnie połączyć składniki.
    Nadzienie włożyć do rękawa cukierniczego z dowolną tylką i napełnić białka.
    Gotowe jajka ułożyć na talerzu wyłożonym liśćmi sałaty i gotowe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy