Jajka z majonezem i rukwią

0 (0 ocen)

Troszkę inny sposób podania jajek z majonezem, w sam raz na niedzielne albo świąteczne śniadanie. Zamiast rukwi można użyć szczypiorku lub innych ulubionych ziół

Składniki:

  • 2 PORCJE:
    2 duże jajka
    łyżka gęstego majonezu
    dość spora garść posiekanych listków rukwi wodnej
    sól
    świeżo mielony pieprz

Jajka z majonezem i rukwią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie.
    Ja biorę zimne z lodówki, od szerszego końca w skorupce nakłuwam dziurkę, zalewam je zimną wodą, Stawiam rondelek na palniku, a po doprowadzeniu do wrzenia gotuję 8 minut.
    Skorupkę obrać z jednej strony, ze środka delikatnie wyjąć łyżeczką białko i żółtko, grubo je posiekać i wymieszać z majonezem i rukwią.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Z powrotem nałożyć do skorupek i ustawić jajka w podstawkach.

Porady

jajka, majonez, rukiew, danie śniadaniowe, Wielkanoc

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy