Jajka z pasztetem i kurkami

0 (0 ocen)

Jajka można faszerować na wiele sposobów. Ja właśnie odkrywam te ciekawe połączenia. Oto efekty...

Składniki:

  • 4 jajka ugotowane na twardo,
    łyżka pasztetu z drobiu,
    10 dag kurek,
    cebulka,
    łyżka gęstej śmietany,
    1,5 łyżki majonezu,
    łyżeczka ketchupu,
    sól,
    pieprz,
    olej.

Jajka z pasztetem i kurkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka oskubać, wyjąć żółtka.
  • 2. Kurki oczyścić, drodno pokroić, cebulkę posiekać, przesmażyć razem na odrobinie oleju. Ostudzić. Dodać do żółtek. Dodać pasztet, śmietanę, ketchup i majonez. Dokładnie utrzeć, doprawić do smaku solą i pieprzem
  • 3. Farszem nadziewać jajka.

Komentarze

Podobne przepisy