Jajka zatopione w szpinaku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kiedyś za szpinakiem nie przepadałam ,teraz bardzo go lubię .Z jajkiem i serem smakuje rewelacyjnie.

  • 20 min

Składniki:

  • 900 g rozdrobnionego szpinaku mrożonego

    3 ząbki czosnku

    3/4 szklanki mleka


    sól,pieprz do smaku

    1 pełna łyżka masła

    1 pełna łyżka mąki

    6 jajek

    100 g sera żółtego

Jajka zatopione w szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożony szpinak podgrzać na patelni.Dodać drobno posiekany czosnek,mleko oraz zasmażkę przygotowaną z masła i mąki.Przyprawić solą i pieprzem do smaku.Smażyć około 5 minut.
  • image-17yh6qe 2. Żaroodporne naczynie natłuścić ,obsypać tartą bułką.Wyłożyć szpinak,zrobić 6 wgłębień.
  • image-11pmf5c 3. Posypać niewielka ilością sera startego na tarce o dużych oczkach.Następnie we wgłębienia wbić jajka .Posolić.Posypać ponownie serem omijając jajka
  • 4. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temp.220 st.C

Komentarze

Podobne przepisy