Jajo sadzone panierowane

0 (0 ocen)

  • 15 min

Mega pyszne i syte śniadanie a dla mięsożerców podane na kotlecie z białej kiełbasy

  • 15 min

Składniki:

  • 1 biała surowa kiełbasa
    1 duże jajko
    olej + masło do smażenia
    łyżka tartej bułki
    łyżka posiekanego szczypioru
    sól, pieprz do smaku

Jajo sadzone panierowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-11h9bwj 1. Zawartość białej kiełbasy wycisnąć do miseczki, jeżeli będzie za słona dodać łyżeczkę bułki tartej, uformować w ręku jak najbardziej płaski, okrągły kotlet.
    Przysmażyć na rozgrzanym oleju, gotowy przełożyć i przykryć talerzykiem aby trzymało ciepło.
    Na czystej patelni rozpuścić łyżkę masła, wsypać bułkę tartą, chwilę ją podrumienić po czym wylać delikatnie jajko.
    Posolić, posypać pieprzem i smażyć tylko po jednej stronie, jednak tak aby białko było całkowicie ścięte a żółtko płynne.
    Wyłożyć na wierzch gorącego kotleta.
  • image-0vu5u0r 2. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy