jarzynka obiadowa babci Kazi

0 (0 ocen)

taką jarzynkę często robiła moja babcia. Dziś już jej z nami nie ma na szczęście zdążyłam zapisać sobie przepis. I dziś właśnie z okazji Dnia Babci ją zrobiłam. Polecam bo szybko się robi i jest bardzo smaczna

Składniki:

  • 1 cebula
    pół pora
    1 pietruszka
    1/3 selera
    3 marchewki
    mały koncentrat pomidorowy
    masło lub olej do smażenia
    sól, pieprz

Jarzynka obiadowa babci kazi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cebulę i pora kroimy w półplasterki i przesmażamy na oleju lub maśle.
  • 2. Włoszczyznę ścieramy na tarce o grubych oczkach; dodajemy do cebuli ok 3-5 minut przesmażamy a następnie zalewamy wodą. Jarzynka ma mieć konsystencję np buraczków więc wody dodajemy na oko tyle ile potrzeba.
  • 3. Prużymy całość ok 10-15 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilkę dusimy

Komentarze

Podobne przepisy