Jarzynowy torcik

0 (0 ocen)

  • 60 min

Brokuł, kalafior, marchewka-danie zdrowe i sycace

  • 60 min

Składniki:

  • -mały kalafior
    -brokuł
    -3 marchewki
    -10 dag żółtego sera
    -200 ml śmietanki 30%
    -2 jajka
    -sól
    -pieprz
    -gałka muszkatołowa

Jarzynowy torcik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Umyć warzywa. Kalafior i brokuły podzielić na różyczki, marchew pokroić w słupki. Warzywa wrzucić do osolonej , wrzącej wody, gotować ok. 10 minut na małym ogniu. Osączyć na sitku. Przygotować sos serowy. W śmietanie rozmącić jajka, doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową, dodać połowę utartego sera. Ułożyć warzywa w naczyniu żaroodpornym, polać sosem. Wstawić do nagrzanego do 200°C piekarnika, piec ok. 30 minut. Pod koniec pieczenia posypać resztą sera. Podawać na stół w naczyniu, w którym się piekł.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy