Jaskółcze gniazdeczka - mięso mielone ze szpinakiem i jajkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

domowy obiad

  • 60 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    200 g szpinaku świeżego
    oregano
    bazylia
    majeranek
    szczypta mięty
    500 g mięsa mielonego
    sól
    pieprz
    jajko
    2 ząbki czosnku
    bułka tarta do panierowania
    tłuszcz do smażenia

Jaskółcze gniazdeczka - mięso mielone ze szpinakiem i jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak świeży umyć pokroić i wrzucić na rozgrzany tłuszcz, przysmażyć dodając przyprawy do smaku i odparować.

    Mięso wymieszać z jajkiem i przyprawami. Podzielić na 6 części, każdą rozpłaszczyć najlepiej przy pomocy dwóch folii , nakładać warstwę szpinaku, i pomagając sobie folią owinąć każde ugotowane jajko. Panierować w bułce tartej i smażyć ze wszystkich stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy