Jesienne faszerowane papryki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Pyszna jesienna propozycja na obiad

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 6 czerwonych papryk

    farsz :
    300 g dyni
    200 g kurek ( blanszowanych )
    3 szk ugotowanego ryżu
    300 g wieprzowego mięsa
    100 g pora
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 puszki kukurydzy
    100 g żółtego sera
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    papryka ostra do smaku
    czosnek suszony do smaku lub 1 ząbek

Jesienne faszerowane papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki umyć i wydrążyć gniazda nasienne.
    Do miski wrzucić ryż, kurki, pokrojonego pora oraz dynię, paprykę także pokrojoną, zmielone wcześniej mięso, starty ser i pozostałe składniki i wymieszać farsz.
    Gotowym farszem napełnić papryki, umieścić je w naczyniu żaroodpornym i piec około godziny do miękkości papryk.
    Podawać na gorąco na przykład z pieczywem.

Komentarze

Podobne przepisy