farsz :
300 g dyni
200 g kurek ( blanszowanych )
3 szk ugotowanego ryżu
300 g wieprzowego mięsa
100 g pora
1/2 czerwonej papryki
1/2 puszki kukurydzy
100 g żółtego sera
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka ostra do smaku
czosnek suszony do smaku lub 1 ząbek
Jesienne faszerowane papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki umyć i wydrążyć gniazda nasienne.
Do miski wrzucić ryż, kurki, pokrojonego pora oraz dynię, paprykę także pokrojoną, zmielone wcześniej mięso, starty ser i pozostałe składniki i wymieszać farsz.
Gotowym farszem napełnić papryki, umieścić je w naczyniu żaroodpornym i piec około godziny do miękkości papryk.
Podawać na gorąco na przykład z pieczywem.
Komentarze