Ciasto jeżynowiec - biszkopt z masą jeżynową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.BISZKOPT:białko oddzielić od żółtka ,żółtka wymieszać z cukrem ,mąkę przesiąć z proszkiem do pieczenia ,białka ubić na sztywno, dodać żółtka ,nadal ubijając następnie mąkę z proszkiem
wymieszać przelać do natłuszczonej formy
górę posypać jeżynami
piec w 180 stopniach 4o minut MASA:
serki wymieszać w misce dodać cukier i żółtka ,dwie galaretki rozpuścić w 300 ml. wody , tężejącą galaretkę dodać do serków wsypać jeżyny
wstawić do lodówki aby masa stężała,na biszkopt wlać tężejącą masą i ponownie schłodzić
następnie poukładać owoce ,zalać galaretka przygotowaną w\g przepisu na opakowaniu i na 4 godz. wstawić do lodówki.
Komentarze