Jogurtowe racuchy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybkie racuchy bez jajek, podaje się na ciepło z dowolną dekoracją

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 jogurty naturalne
    • 2 szk. Mąki pszennej
    • 2 opak. Budyniu waniliowego
    • 4 łyżki cukru
    • 1 łyżka proszku do pieczenia
    • Olej do smażenia
    Do dekoracji:
    • 1 śnieżka na mleku
    • Posypka

Jogurtowe racuchy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie wyrabiamy, jak będzie luźne dosypujemy trochę mąki.
  • ciasto 2. Wałkiem rozwałkowujemy ciasto.
  • kółeczka 3. Szklanką robimy kółeczka
  • kółka 4. Następnie smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju
  • kółka 5. Gotowe racuchy układamy na talerzu.
  • Racuchy 6. Śnieżkę ubijamy według przepisu na opakowaniu.
    Racuchy dekorujemy śnieżką oraz posypką.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy