RACUCHY JOGURTOWE

0 (0 ocen)

  • 20 min

Szybka i pyszna przekąska dla całej rodzinki

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szkl mąki
    1/2 łyżeczki proszku
    2 szkl jogurtu naturalnego
    2 jajka
    cukier waniliowy (niekoniecznie)
    sól
    olej do smażenia
    cukier puder

Racuchy jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. żółtka oddzielić od białek.
    mąka + proszek + jogurt + mleko wymieszać.
    dodać żółtka
    białka ubić ze szczyptą soli na sztywną
    pianę dodać do ciasta delikatnie wymieszać
  • 2. kłaść łyżką na rozgrzany olej, smażyć z obu stron
    wykładać na papierowy ręczniczek
  • 3. podawać z cukrem pudrem

Porady

* można dodać pokrojone w kostkę owoce: jabłko, banan, rabarbar

Komentarze

Podobne przepisy