Jogurtowy deser z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1 galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki przegotwanej wody. Formę wyłożyć folią aluminiową tak aby wychodziła poza krawędzie.Poukładać truskawki i zalać tężejącą galaretką, Wstaawić do lodówki do całkowitego stężęnia.
2.Galaretkę i żelatynę ropuścić w 1 szklance przegotowanej wody, odstawić do lekkiego stężenia. Śmietankę ubić z cukrem, zmniejszyć obroty miksera i dodawać powoli jogurt. Następnie dodać tężejącą galaretkę i zblendowane truskawki, wymieszać. Wyłożyć do formy.Wstawić do lodówki na kilka godzin do stężenia. Można na wierzch poukładać biszkopty. Po zastygnięciu odwrócić na podstawkę i delikatnie ściągnąć folię. Gotowe!Smacznego:)
Komentarze