Juleczki

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Jestem młodą gospodynią i dopiero uczę się gotować. Lubię piec słodkości i zajadać się nimi.Ciasteczka są zdrowe, świetne dla osób, które się odchudzają.

Składniki:

  • ● jabłko starte na tarce
    ● 1/2 kostki masła
    ● łyżeczka proszku do pieczenia
    ● op. cukru waniliowego
    ● 2 łyżeczki cynamonu
    ● 2 szkl. płatków jęczmiennych
    ● 2 łyżki miodu
    ● szkl. mąki
    ● szkl. rodzynek
    ● po garści: płatków czekoladowych, migdałów, pokrojonych orzechów, siemienia lnianego, pestek dyni i słonecznika

Juleczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki dokładnie
    mieszamy, aż powstanie
    zwarta masa.
  • 2. Moczoną w wodzie łyżką
    nabieramy porcje masy i kładziemy
    na blasze wyłożonej
    papierem do pieczenia. Pieczemy
    15 minut w 160 °C.

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy