Kabaczek faszerowany po orientalsku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min

Pomysł na ten przepis podsuneła mi moja mama.

  • 1 godz. 40 min

Składniki:

  • 1 kabaczek
    2-3 nie za duże kiełbaski
    3 marchewki
    1 cebula
    1 ząbek czosnku
    1 torebka ugotowanego ryzu
    10 dag sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach
    sół, pieprz, curry

Kabaczek faszerowany po orientalsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię obieramy, przekrawamy i wykrawamy środek.
  • 2. Podsmażamy pokrojoną w kostke kiełbasę. Obrana i pokrojoną w talarki marchewkę należy sparzyś i odsączyć. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę następnie podsmażamy na patelni. obrany i posiekany ząbek czosnku wrzucamy na patelnie do cebuli. Kiełbasę, marchewkę, cebule i czosnek wrzucamy do ugotowanego ryżu. Doprawiamy solą, pieprzem i curry. Mieszamy farsz.
  • 3. Faszerujemy cukinię, posypujemy serem, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i w stawiamy do pieca na ok. 35 min. w 180st

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy