1 kabaczek
2-3 nie za duże kiełbaski
3 marchewki
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 torebka ugotowanego ryzu
10 dag sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach
sół, pieprz, curry
Kabaczek faszerowany po orientalsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię obieramy, przekrawamy i wykrawamy środek.
2.Podsmażamy pokrojoną w kostke kiełbasę. Obrana i pokrojoną w talarki marchewkę należy sparzyś i odsączyć. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę następnie podsmażamy na patelni. obrany i posiekany ząbek czosnku wrzucamy na patelnie do cebuli. Kiełbasę, marchewkę, cebule i czosnek wrzucamy do ugotowanego ryżu. Doprawiamy solą, pieprzem i curry. Mieszamy farsz.
3.Faszerujemy cukinię, posypujemy serem, wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i w stawiamy do pieca na ok. 35 min. w 180st
Komentarze