Kaczka po baskijsku

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 20 min

...

  • 2 godz. 20 min

Składniki:


  • 2 ząbki czosnku
    1 cebula
    2 czerwone papryki
    1/2 kg pomidorów
    2 filety z kaczki (ze skórą)
    3 łyżki oliwy
    Bouquet garni (mieszanka tymianku ,liścia laurowego.natki pietruszki)
    200 ml białego wina
    1/2 papryczki pepperoni
    Sól i pieprz

Kaczka po baskijsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek i cebulę obrać i posiekać. Paprykę drobno pokroić. Pomidory podzielić na ćwiartki. Filety obsmażyć na oliwie na średnim ogniu ,gdy będą przyrumienione odłożyć na talerz. Na tej samej patelni usmażyć czosnek i cebulę. Dodać paprykę i pomidory. Doprawić solą i pieprzem ,włożyć bouquet garni ,wymieszać ,smażyć jeszcze 5 min na średnim ogniu. Filety umieścić na warzywach. Dodać wino i pepperoni ,przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu 35 min.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy