Kakaowe kuleczki do jogurtu

0 (0 ocen)

Idealne na śniadanie jako dodatek do jogurtu lub mleka z porcją owoców.

Składniki:

  • 2 łyżki kakao,
    1 szklanka mąki,
    1 łyżka gęstego jogurtu,
    2 łyżki miodu,
    1 białko,
    1/4 szklanki zmielonych migdałów.

Kakaowe kuleczki do jogurtu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsyp mąkę, kakao oraz zmielone migdały. Dodaj miód, jogurt oraz białko. Dokładnie zagnieć ciasto żeby było jednolite. Oderwij kawałek ciasta i w dłoniach zroluj niewielkie kuleczki wielkości borówki. Kuleczki ułóż w niewielkiej odległości na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni przez 12-15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy