Kuleczki kakaowe

0 (0 ocen)

Pyszne małe co nieco :)

Składniki:

  • 185 g petit beurre kakaowe
    1 1/2 serka homogenizowanego (po 150g każdy)
    1/3 szkl orzechów włoskich siekanych
    kilka kropli aromatu migdałowego
    ok 5 dag wiórków kokosowych
    posypka waflowa różowa

Kuleczki kakaowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kuleczki kakaowe 1. Herbatniki drobno rozkruszyć (np. wałkiem w woreczku) i przesypać do miseczki. Dodać serek homogenizowany i aromat. Dokładnie połączyć aż masa będzie jednolita. Dodać orzechy i wymieszać.
  • 2. Formować małe kuleczki i obtaczać je w wiórkach kokosowych. Nakładać do papilotek, schłodzić w lodówce i przed podaniem posypać posypką.

Porady

Do masy można dodać dowolne bakalie.

Komentarze

Podobne przepisy