Kakaowe kulki

0 (0 ocen)

To pomysł na ciastka z niczego ;) To pyszne, słodkie, małe kuleczki.

Składniki:

  • 3 szklanki pokruszonych herbatników (biszkoptów lub kruchego ciasta)
    3 łyżki ciemnego kakao
    5 łyżek miękkiej margaryny
    1 szklanka cukru pudru
    1 łyżka gęstej śmietany
    1 łyżka spirytusu
    Aromat waniliowy

Kakaowe kulki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jedną i pół łyżki kakao, cztery łyżki cukru pudru oraz śmietanę utrzeć mikserem na lukier.
    Pozostały cukier puder utrzeć z margaryną i resztą kakao. Dodać spirytus i aromat waniliowy. Masę wymieszać z pokruszonymi herbatnika. Następnie formować kulki i polewać lukrem.
    Podawać, kiedy polewa zastygnie.

Komentarze

Podobne przepisy