Kalafior z jajkami

0 (0 ocen)

Danie idealne nie tylko na postne piątki:)

Składniki:

  • 1 kg kalafiora 3 jajka 3 łyżki mleka 3 łyżki bułki tartej 2 łyżki masła natka pietruszki sól, cukier i gałka muszkatołowa do smaku

Kalafior z jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior umyć, podzielić na różyczki i włożyć do dużej ilości wrzącej wody z dodatkiem mleka, cukru , soli i gałki muszkatołowej. Podczas gotowania kalafiory odwrócić. Miękkie wyjąć z wrzątku. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Bułkę tartą przyrumienić na patelni, masło stopić osobno. Pietruszkę drobno posiekać. Kalafior ułożyć na półmisku, posypać go bułką tartą, polać masłem i posypać jajkami. Udekorować pietruszką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy