Kalarepka w sosie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Smaczny dodatek do obiadu. U nas mało doceniane warzywo a szkoda. Zawiera dużo witamin i mikroelementów.

  • 30 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • •2 kalarepki średniej wielkości
    •1 łyżka z lekkim czubkiem mąki
    •sól do smaku
    •1/2 litra wody

Kalarepka w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kalarepka w sosie 1. Z pół litra wody odlewamy 100 mililitra resztę wlewamy do garnka i stawiamy na gaz.., zagotowujemy.

    W tym czasie myjemy kalarepkę i obieramy bardzo cieniutko ze skórki. Następnie kroimy w niedużą kostkę, wkładamy do gotującej wody.

    Gdy kalarepka będzie miękka doprawiamy solą. Do małego słoiczka wlewamy odmierzoną ilość wody, dodajemy mąkę i potrząsamy aż składniki się połączą.

    Wlewamy do kalarepki chwilę gotujemy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy