Kanakpa szefowej

0 (0 ocen)

Gorące dni i delikatne śniadanka już za nami , teraz nasz organizm potrzebuję bardziej sytego posiłku . Ta buła jest bardzo syta i pyszna :) Na pewno dostarczy nam mnóstwo energii aż do wczesnego obiadu lub drugiego śniadania :)

Składniki:

  • Na 2 kanapki:
    2 bułki pszenne , z dynią lub słonecznikiem
    2 kotlety do hamburgera
    1 parówka delikatesowa
    4 plastry sera
    2 plastry pomidora
    2 plastry cebuli
    2 małe liście sałaty lodowej
    1 łyżka posiekanego koperku
    masło
    musztarda

Kanakpa szefowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kanapka 1. Bułki przekrawamy , smarujemy masłem-kładziemy po plastrze sera. Kotlety i pokrojoną w ukośne plasterki parówkę podgrzewamy w mikrofali / gotujemy lub opiekamy w piekarniku -kładziemy na ser
  • 2. Całość przykrywamy liściem sałaty , plastrem pomidora i cebuli . Polewamy obficie musztardą-posypujemy koperkiem . Całość zakrywamy kolejnym plastrem sera i górną częścią bułki.

Porady

Do kanapki możemy dodać ulubione sosy. Można użyć tradycyjnej kajzerki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy