Naleśniki szefowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Najpierw przygotujemy farsz. Jajka gotujemy na twardo,na patelni smażymy starte na dużych oczkach pieczarki, trzemy ser żółty. następnie ugotowane jajka również trzemy. Pieczarki,ser i jajka mieszamy razem (wystudzone) doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2.Ciasto: mąkę,jajka,mleko oraz szczyptę soli mieszamy aż nie będzie grudek, następnie dodajemy odsączony rozdrobniony szpinak,mieszamy aż ciasto na naleśniki będzie zielone.
3.Smażenie: na początku smażymy z całego ciasta naleśniki,nie mogą byc za grube. po usmażeniu na każdy naleśnik nakładamy farsz,zawijamy na przykład w trójkąty. Gdy wszystkie naleśniki mamy zawinięte w farsz smażymy na wolnym ogniu aby naleśniki były ciepłe
Porady
ja naleśniki smażę na patelni teflonowej bez oleju wtedy nie są tłuste
Komentarze