Naleśniki szefowej

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pracuje jako pomoc kuchenna,przepis ten dostałam od swojej szefowej.

  • 40 min

Składniki:

  • Farsz: 2 jajka ugotowane na twardo, 30dag startego zółtego sera, 40dag pieczarek startych.
    Ciasto: 150gr mąki, 2 jajka, 250ml mleka, szczypta soli, szpinak rozdrobniony

Naleśniki szefowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Najpierw przygotujemy farsz. Jajka gotujemy na twardo,na patelni smażymy starte na dużych oczkach pieczarki, trzemy ser żółty. następnie ugotowane jajka również trzemy. Pieczarki,ser i jajka mieszamy razem (wystudzone) doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Ciasto: mąkę,jajka,mleko oraz szczyptę soli mieszamy aż nie będzie grudek, następnie dodajemy odsączony rozdrobniony szpinak,mieszamy aż ciasto na naleśniki będzie zielone.
  • 3. Smażenie: na początku smażymy z całego ciasta naleśniki,nie mogą byc za grube. po usmażeniu na każdy naleśnik nakładamy farsz,zawijamy na przykład w trójkąty. Gdy wszystkie naleśniki mamy zawinięte w farsz smażymy na wolnym ogniu aby naleśniki były ciepłe

Porady

ja naleśniki smażę na patelni teflonowej bez oleju wtedy nie są tłuste

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy