Kanapeczki z paprykową salsą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Polecam na śniadanie i kolację. Sprawdzą się także na imprezie. Mega chrupiące i smaczne

  • 30 min

Składniki:

  • bagietka
    kiełbasa krakowska
    szklanka koloroej paprykipokrojonej w drobną kosteczkę (tj. po ok 1/4 czerwonej, żółtej i zielonej)
    1/2 małej papryczki chili
    łyżeczka octu winnego białego
    2 łyżki oliwy z oliwek
    ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    łyżeczka suszonych ziół- natka i lubczyk
    słodka papryka w proszku

    dodatkowo :
    masło

Kanapeczki z paprykową salsą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kanapeczki 1. Bagietkę pokroić na kromki (ukośnie)
  • kanapeczki 2. Każda kromeczkę zgrilować na suchej patelni
  • kanapeczki 3. Posmarowac masłem
  • kanapeczki 4. Ułożyć plasterki kiełbasy
  • 5. Przygotować salsę:
    różnokolorową paprykę połączyć z drobniutko posienanym chili i czosnkiem. Dodać oliwę, ocet, sól, pieprz i suszone zioła. Wymieszać wszystko.
  • kanapeczki 6. Z przygotowanej salasy ułożyć na kanapce kopczyk. Całość posypać szczyptą słodkiej papryki. Podawać przystrojone ziołami

Komentarze

Podobne przepisy