Kanapka z tuńczykiem i warzywami

0 (0 ocen)

Zdrowa kanapka z tuńczykiem i warzywami.

Składniki:

  • Kromki chleba tostowego
    majonez

    Pasta z tuńczyka:
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1/4 długiego ogórka zielonego
    1/4 papryki czerwonej
    1 łyżeczka majonezu
    sól, pieprz do smaku

Kanapka z tuńczykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta z tuńczyka 1. Tuńczyka odsączyć na sitku, dodać pokrojoną w drobną kostkę ogórek i paprykę czerwoną, połączyć z majonezem i doprawić do smaku.
  • tost z pastą z tuńczyka 2. Kromki chleba tostowego posmarować majonezem, przekroić na połowę na "trójkąty", ułożyć pastę z tuńczyka, posmarować z wierzchu majonezem, przykryć chlebem tostowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy