Tosty z tuńczykiem

0 (0 ocen)

Propozycja na ciepłe śniadanie lub kolację. Idealne również jako przekąska.

Składniki:

  • Kromki chleba tostowego

    Pasta z tuńczyka:
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    1/2 długiego ogórka zielonego
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 cebuli
    3 płaskie łyżeczki majonezu
    1-2 łyżki posiekanego koperku
    sól, pieprz do smaku

Tosty z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączyć z zalewy, dodać pokrojoną w drobną kostkę paprykę, cebulę, ogórek i posiekany drobno koperek, połączyć z majonezem i doprawić do smaku.
    Kromki chleba włożyć do opiekacza, ciepłe posmarować pastą z tuńczyka.

Komentarze

Podobne przepisy