Kanapki lodowe

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Średni

Pyszne czekoladowe krakersy nadziewane lodami porzeczkowymi, sorbetem malinowym i lodami morelowymi z tymiankiem

  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mąka paszenna: 1 szklanka
    - cukier brązowy, drobny: 3 łyżki
    - kakao (przesiane): 2 łyżki
    - masło: 75 gramów
    - mleko: 3 łyżki
    - miód: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta

Kanapki lodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki przełożyć do miski i zagnieść gładkie, elastyczne ciasto. Schłodzić w lodówce przez min.1-2 godzin. Po tym czasie rozwałkować na grubość ok. 2-3 mm i wycinać krakersy dowolnego kształtu. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. W każdym ciastku zrobić nakłucia-dziurki. Wstawić na ok. 10 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni.
    Wystudzone krakersy przekładać ulubionymi lodami. Zawinąć każdą kanapkę w pergamin i mrozić w zamrażarce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy