Kanapki mielone w waflu

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczna odmiana tradycyjnych mielonych.

  • 30 min

Składniki:

  • Na ok. 5 sztuk
    ok. 40 dkg mięsa mielonego
    mała cebula
    kajzerka
    2 jajka
    pieprz, słodka papryka w proszku, vegeta, przyprawa do mięsa mielonego
    bułka tarta
    koperek suszony
    wafel tortowy

Kanapki mielone w waflu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso przyprawiamy. Dodajemy jajko, pokrojoną w kostkę cebulkę, namoczoną kajzerkę oraz niewiele bułki tartej. Całość dokładnie mieszamy.
  • image-04ffg9e 2. Kolejno kroimy wafle na kwadraty. Oczywiście można kupić gotowe np. okrągłe. Nakladamy porcję mięsa na każdy kawałek i przykrywamy drugim kawałkiem. Dociskamy i wyrownujemy boki.
  • 3. Gotowe kanapeczki obtaczamy w jajku i w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

Porady

Najlepiej smażyć na małym ogniu gdyż mogą się szybko przypalić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy