Na ok. 5 sztuk
ok. 40 dkg mięsa mielonego
mała cebula
kajzerka
2 jajka
pieprz, słodka papryka w proszku, vegeta, przyprawa do mięsa mielonego
bułka tarta
koperek suszony
wafel tortowy
Kanapki mielone w waflu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso przyprawiamy. Dodajemy jajko, pokrojoną w kostkę cebulkę, namoczoną kajzerkę oraz niewiele bułki tartej. Całość dokładnie mieszamy.
2.Kolejno kroimy wafle na kwadraty. Oczywiście można kupić gotowe np. okrągłe. Nakladamy porcję mięsa na każdy kawałek i przykrywamy drugim kawałkiem. Dociskamy i wyrownujemy boki.
3.Gotowe kanapeczki obtaczamy w jajku i w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.
Porady
Najlepiej smażyć na małym ogniu gdyż mogą się szybko przypalić.
Komentarze