Kanapki ze szparagami i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszne i pożywne kanapki.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • chleb 2 kromki,
    serek twarogowy śmietankowy 2 łyżeczki,
    szparagi zielone 8 szt,
    ogórek 4 plasterki,
    jajka 2 szt,
    sól,
    pieprz świeżo zmielony,
    olej do smażenia,

Kanapki ze szparagami i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi umyć, przyciąć zdrewniałe końcówki, pokroić na dwa mniejsze kawałki i gotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Po tym czasie wyjąć z wody i osuszyć. Jajka usmażyć na miękko. Ogórki pokroić na półplasterki. Chleb posmarować serkiem, ułożyć szparagi, ogórki oraz na wierzchu jajka. Jajka posypać świeżo zmielonym pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy