Kapelusze w marynacie z oliwą i rozmarynem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Nowa marynata z oliwą z oliwek, najwyższa jakość, wspaniały smak, prawdziwy rarytas w słoikach. Do marynaty trafiły tylko kapelusze prawdziwków, teraz trzeba poczekać, aż smaki wchłoną siebie nawzajem.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki:

    grzyby leśne, kapelusze, dowolna ilość
    oliwa z oliwek



    Marynata:

    150 ml octu
    150 ml wody
    gałązka świeżego rozmarynu
    liście laurowe
    2-3 ząbki czosnku
    pieprz czarny ziarnisty
    sól do obgotowania
    3 łyżki cukru

Kapelusze w marynacie z oliwą i rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Grzyby oczyścić i obgotować w lekko osolonej wodzie, przez ok. 15-20 minut, odcedzić.

    2. Zagotować marynatę. W przygotowanych słoikach układać grzyby, a do każdego słoika dodać ząbek czosnku, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, liść laurowy, kawałek gałązki rozmarynu oraz 2-3 łyżki oliwy z oliwek, następnie zalać do pełna gorącą zalewa i pasteryzować przez 15 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy