Nowa marynata z oliwą z oliwek, najwyższa jakość, wspaniały smak, prawdziwy rarytas w słoikach. Do marynaty trafiły tylko kapelusze prawdziwków, teraz trzeba poczekać, aż smaki wchłoną siebie nawzajem.
60 min
Składniki:
Składniki:
grzyby leśne, kapelusze, dowolna ilość
oliwa z oliwek
Marynata:
150 ml octu
150 ml wody
gałązka świeżego rozmarynu
liście laurowe
2-3 ząbki czosnku
pieprz czarny ziarnisty
sól do obgotowania
3 łyżki cukru
Kapelusze w marynacie z oliwą i rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Grzyby oczyścić i obgotować w lekko osolonej wodzie, przez ok. 15-20 minut, odcedzić.
2. Zagotować marynatę. W przygotowanych słoikach układać grzyby, a do każdego słoika dodać ząbek czosnku, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, liść laurowy, kawałek gałązki rozmarynu oraz 2-3 łyżki oliwy z oliwek, następnie zalać do pełna gorącą zalewa i pasteryzować przez 15 minut.
Komentarze