Kapusta mocno grzybowa

0 (0 ocen)

  • 60 min

Jest smaczna i wszystkim smakuje.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg kwaszonej kapusty
    0,5kg pieczarek
    1 cebula
    1 opakowanie sosu grzybowego
    kucharek
    liść laurowy
    ziele angielski

Kapusta mocno grzybowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę gotujemy do miękkości z liściem laurowym i kilkoma ziarnami ziela angielskiego
  • 2. Pieczarki obieramy, kroimy w plasterki i przysmażamy na oleju. Cebulę kroimy w małą kostkę i przysmażamy na oleju.
  • 3. Opakowanie sosu grzybowego przyrządzamy zgodnie z opakowaniem
  • Kapusta mocno grzybowa 4. Do wysokiego naczynia wkładamy ugotowaną kapustę, przysmażone pieczarki i cebulę. Doprawiamy odrobiną kucharka i mieszamy. Na koniec wlewamy sos grzybowy. Chwilę gotujemy.Gotowe.
    Kapusta jest pyszna, wszystkim smakuje.

Porady

Kapusta powinna być ugotowana do miękkości.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy