Kapustka młoda z koperkiem

0 (0 ocen)

Uwielbiam taką kapustkę, jest bardzo smacznym dodatkiem do obiadu.

Składniki:

  • 1 główka młodej kapusty
    świeży koperek
    1 łyżka masła
    sól
    1 kostka bulionu warzywnego
    pieprz czarny mielony

Kapustka młoda z koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy, a następnie dokładnie płuczemy. Wkładamy do garnka, zalewamy niewielka ilością wody. Podczas gotowania dajemy kostkę warzywnego bulionu i dalej gotujemy. Pod koniec, kiedy kapustka jest już miękka dajemy łyżkę masła, doprawiamy pieprzem i solą. Na koniec dodajemy drobno pokrojony koperek. Całość dokładnie mieszamy. Młodą kapustkę podajemy jako dodatek do obiadu. SMACZNEGO !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy