Karkówka w ziołach

0 (0 ocen)

Ogólnie karkówka jest mięsem, które nie wymaga dużo majsterkowania, eksperymentowania. Wystarczą zioła, sól i mięso smakuje najlepiej na świecie.

Składniki:

  • - ok. 1 kg. karkówki
    - 1 łyżka majeranku
    - 1 łyżka soli
    - 1 łyżka gorczycy
    - 1 łyżeczka kolendry
    - 1 łyżeczka kozieradki
    - 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
    - szczypta pieprzu
    - 3 łyżki oleju
    - ok. 150 ml. wody

Karkówka w ziołach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę pokroić w plastry. Wszystkie przyprawy wymieszać razem i oprószyć karkówkę z każdej strony. Zalać olejem i odstawić na 2 godziny do lodówki.
  • 2. Rozgrzać patelnie. Ułożyć plastry karkówki i przysmażyć z każdej strony. Zalać wodą i przykryć przykrywką. Dusic ok. 1 godziny na małym ogniu.
    Po tym czasie,gdy woda wyparuje, karkówka będzie już gotowa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy