1.Sos:mieszamy majonez z jogurtem, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki.
Mięso myjemy,kroimy w kostkę, mieszamy z przyprawą do kebabu,dodajemy drobno poszatkowaną cebulę i smażymy na oliwie.
Warzywa kroimy,ogórki w plasterki,pomidorki na pół i sałatę na kawałki.
Bułki przypiekamy na chrupko (ja zrobiłam to w gofrownicy) wyjmujemy i nożem robimy w bułce kieszonki do których wkładamy warstwami:mięso-sałata-ogórek-pomidor-sos i jeszcze raz tak samo a na koniec posypujemy smażoną cebulką.PYCHA
Porady
Wedle smaku możemy dodać również paprykę albo kukurydzę. Co do bułek również mogą być np.z sezamem,ja kupiłam zwykłe okrągłe bez niczego.
Komentarze