1.z 5 białek i 1 szkl cukru ubić pianę dodać żółtka,1szkl mąki 1 łyżeczkę proszku upiec biszkopt w tortownicy . taki sam skład drugie ciasto ale upiec na brytfannie. 5 białek ubić z 1 szkl cukru dodać żółtka tarte orzechy z dwoma łyżkami mąki i 1 łyżeczką proszku upiec na tortownicy.Na parze ubić 9 jajek z 45dag cukru aż podwoi swoją objętość ,ostudzić.3 kostki masła utrzeć dodać ostudzone jajka i kakao dobrze zmiksować. galaretki rozpuścić w 3szkl gotowanej wody. ciasto białe z foremki wyciąć oczy warstw na wysokość torta czyli 8 kawałków.
2.białego biszkopta przekroić na pół , napączować wódką wymieszaną z wodą przegotowaną proporcje pół na pół układamy na serwecie białe ciasto 1/4 masy orzechowe 1/4 masy ciasto białe ,masą skleić oczy i udekorować całość na wierzch wylać tężejącą galaretkę
Komentarze