Kieszonki drobiowe z Rukolą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Rukola ma ostry smak co nadaje potrawą wyrazisty smak, po za tym poprawia odporność i działa przeciwnowotworowo.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 1 filet z kurczaka
    • Trochę Rukoli
    • Przyprawa do kurczaka
    • Sól
    • pieprz
    • Olej do smażenia
    • 10 dag. pieczarek
    • Cebula mała
    • 10 dag sera żółtego
    • Bułka tarta do panierki
    • Jajko

Kieszonki drobiowe z rukolą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Fileta kroimy do większe kawałki, doprawiamy przyprawą oraz solą.
  • otwór 2. Robimy w każdym kawałku otwór.
  • pieczarki 3. Pieczarki kroimy następnie prużymy na rozgrzanym oleju.
  • cebula 4. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę dodajemy do pieczarek.
  • przyprawa 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą, studzimy i przekładamy do naczynia.
  • ser 6. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, łączymy z pieczarkami.
  • rukola 7. Dodajemy rukolę i dokładnie mieszamy.
  • farsz 8. Napełniamy farszem otwór w mięsie.
  • roladki 9. Panierujemy w jajku, następnie w bułce tartej.
  • roladki 10. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • danie 11. Danie gotowe.
    Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy