Kieszonki schabowe z pieczarkami i puree z zielonego groszku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki oczyść i pokrój w kostkę. Cebule obierz i posiekaj. Na roztopionym maśle przesmaż cebule, następnie dodaj pokrojone pieczarki i smaż ok. 5 minut. Farsz dopraw do smaku solą i pieprzem i odstaw do wystudzenia.
2.Kotlety rozbij tłuczkiem, oprósz solą i pieprzem i nałóż porcję farszu. Mięso złóż na pół i zepnij wykałaczką. Tak przygotowane sakiewki panieruj w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej i smaż z każdej strony na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
3.Zielony groszek przełóż do garnka, zalej posolonym wrzątkiem i gotuj do miękkości 10-15 minut. Po tym czasie odcedź wodę, a groszek zmiksuj z dodatkiem śmietany. Puree dopraw do smaku solą i pieprzem i podawaj z nim sakiewki ze schabu.
Komentarze