kieszonki schabowe z pieczarkami, serem i pietruszką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

kieszonki schabowe z pieczarkami, serem i pietruszką

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • Składniki:

    * Kotlety schabowe grubsze ok. 2 cm. 5 Sztuk
    * Pieczarki 250 g
    * ser 150 g
    * garść natki pietruszki
    * sól
    * pieprz
    * słodka mielona papryka
    * olej do smażenia
    * łyżka masła
    * bułka tarta
    * jajko

Kieszonki schabowe z pieczarkami, serem i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kieszonki schabowe z pieczarkami, serem i pietruszką 1. KLIKNIJCIE NA ZDJĘCIE POJAWI SIĘ FILM Z PRZYGOTOWAŃ. ZACHĘCAM DO SUBSKRYBOWANIA MOJEGO KANAŁU


    Składniki:

    * Kotlety schabowe grubsze ok. 2 cm. 5 Sztuk
    * Pieczarki 250 g
    * ser 150 g
    * garść natki pietruszki
    * sól
    * pieprz
    * słodka mielona papryka
    * olej do smażenia
    * łyżka masła
    * bułka tarta
    * jajko

    Przygotowanie:

    Kotlety nacinamy nożem do połowy tak aby powstała kieszonka do faszerowania. Nakłuwamy je widelcem a następnie przyprawiamy solom, pieprzem oraz słodka papryką. Odstawiamy na minimum 3 godziny.
    Zabieramy się za przygotowanie farszu. W rondelku rozpuszczam łyżkę masła i podsmażam na nim pieczarki pokrojone w kostkę. Smażymy do momentu odparowania wody. Na koniec dodajemy sól i pieprz. Gdy farsz ostygnie dodajemy starty lub drobno pokrojony ser oraz posiekaną pietruszkę.
    Tak przygotowanymi farszem nadziewamy nasze kieszonki. Każdą zamykam wykałaczką.
    Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na złocisty kolor. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy